Dracs i Colors a Canet de Mar

Canet de Mar
Del 17 al 22 de setembre de 2010 a la Sala Municipal d'Exposicions

Nota de premsa:

L´exposició vol transmetre la idea del drac com a fil conductor del modernisme al Maresme, per aquest motiu s´ha creat l´icona d´un drac per aquesta ocasió.
Dracs i Colors està dividida en dues parts, una per donar relleu a la figura del drac, un element màgic que estava situat a l´entrada de molts edificis modernistes, l'altra per recullir un collage de colors amb diferents fotografies que contenen detalls d´edificis modernistes junt amb petits poemes de Montse Assens.
L´organització ha estat a càrrec de Marga Cruz i l´Àrea de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme amb el suport del Consell Comarcal del Maresme


Els dracs i els colors modernistes del Maresme es donen cita a Canet de Mar
El Maresme es mostra orgullós del seu patrimoni modernista. Vitralls, forjats, columnes, teulats... i edificis sencers ens recorden la petjada que aquest moviment va deixar en el territori. Fins el 22 de setembre, en el marc de la III Fira Mercat Modernista de Canet de Mar, es presenta l'exposició Dracs i colors. Maresme modernista on la fotògrafa mataronina Marga Cruz captura l'explosió de color del modernisme i rescata la figura del drac com a icona més representativa de la tradició cultural del Maresme.
L'exposició aplega un total de 80 fotografíes de diferents elements modernistes que es poden trobar en els municipis de Vilassar de Dalt, Mataró, Premià de Dalt, Canet de Mar, Arenys de Mar, Calella, El Masnou, Argentona, Caldes d´Estrac, Arenys de Munt, Cabrils, Teià, Vilassar de Mar, Alella, Premià de Mar, Sant Pol de Mar, Tiana, Malgrat de Mar i Sant Andreu de Llavaneres.
Les imatges es complementen amb poemes de Montse Assens. La poeta de Premià de Dalt ha fet versos lliures i d'altres que segueixen les mètriques japoneses haiku i tanka a través dels quals interpreta els sentiments que transmeten les imatges.
L'obra estarà exposada a la Sala Municipal d'Exposicions de Canet de Mar (Plaça dels Americans s/n) del 17 al 22 de setembre. La inauguració oficial, però, es farà el dissabte, 18 de setembre a les 19.00h.
Exposició itinerant
El Consell Comarcal del Maresme col·labora en aquest projecte per facilitar que l'exposició Dracs i colors. Maresme modernista pugui ser itinerant i tots aquells municipis de la comarca que la vulguin mostrar als seus ciutadans ho puguin fer.
Després del ressò nacional i internacional que ha donat al patrimoni modernista de la comarca el llibre Modernisme al Maresme. L'arquitectura entre dos segles, publicat el 2009 amb la col·laboració de la majoria d'ajuntaments maresmencs, el Consell Comarcal ha considerat interessant continuar promocionant i donant a conèixer l'important llegat que el moviment modernista va deixar a la majoria de municipis de la comarca.
És per això que ha col·laborat en el muntatge de l'exposició a través del Pla Estratègic Maresme 2015 i de la marca Maresme, estil propi. D'aquesta manera, es facilita als municipis que puguin incorporar, d'una manera gratuïta, aquesta exposició al seu programa d'activitats culturals.